kuchnia włoska w Krakowie

Włosi wiedzą, w jaki sposób jeść. Być może wskutek tego, że wykorzystane przez nich składniki są ożywcze, aromatyczne oraz porządne dla każdego. Schematyczna kuchnia włoska śpieszy śródziemnomorskim wzorem pożywienia – koncentruje się na prostych, naturalnych, składnikach, co czyni ją jedną z najzdrowszych kuchni na globie. Badania wskazują, że korzyści przepływające ze wzoru diety śródziemnomorskiej mogą obejmować reformę utraty wagi, lepszą inspekcję poziomu cukru we krwi i zmniejszenie ryzyka depresji. Włoskie pożywienie jest także wyborne i oznacza wypełnianie spiżarni potrawami, jakie nie jedynie smakują niesamowicie, jakkolwiek również są całe napakowane atrybutami pobudzającymi zdrowie.

włoska restauracja w Krakowie

Spójrz na parę poniższych czynników, które stanowią kwintesencję kuchni włoskiej, napełnij kieliszek wina oraz gotuj!

Oliwa z oliwek
Jest to niemalże niezbędne uporządkowanie każdej włoskiej potrawy. Każde 2 łyżeczki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, które spożywa się w czasie realizowania diety w stylu śródziemnomorskim, niebezpieczeństwo wystąpienia choroby sercowo-naczyniowej zmniejsza się o 10 procent. Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia jest bogata w mononienasycone kwasy tłuszczowe, jak również witaminę E i inne zdrowe związki, jakie pomniejszają stan zapalny.

Italian Cuisine Krakow

   

Pomidory z puszki
Rześkie pomidory są wyśmienite, jednakowoż te z puszki mogą uczynić, że posiłek będzie przygotowany migiem – co jest niezmiernie istotne. Pomidory pomagają chronić nas przed niektórymi nowotworami, chorobami serca oraz osteoporozą i są w stanie działać jako silne przeciwzapalne związki.

Czosnek
Czosnek ma na własnym koncie długą historię wykorzystania z racji posiadanych właściwości leczniczych. Po pierwsze, obejmuje związek o nazwie allicyna, który przyczynia się do odprężenia naczyń krwionośnych (to naturalnie dzięki czemu krew ma prawo płynąć swobodnie), powoduje powstawanie naczyń krwionośnych i zapobiega kurczeniu się płytek krwi. Związki czosnku mieszczą ze sobą jeszcze więcej korzyści: są w stanie zastopować wzrost komórek nowotworowych w celu asekuracji przed rakiem i ograniczyć poziom glukozy we krwi w celu słabnięcia ryzyka cukrzycy.